18 آبان 1398 - 13:33
شناسه خبر: 10768
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
افزایش قیمت های جهانی مواد غذایی در ماه اکتبر
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، آخرین گزارش فائو از تغییرات قیمت مواد غذایی در اکتبر سال 2019 نشاندهنده افزایش 1.7 درصدی شاخص قیمت مواد غذایی نسبت به ماه گذشته است، بطوریکه بزرگترین افزایش در شاخص قیمت مواد غذایی در سال 2019 از ماه می محسوب می شود. قیمت های جهانی شکر، غلات، گوشت و روغن های نباتی در این دوره با افزایش رو به رو بوده اند و قیمت های جهانی لبنیات اندکی کاهش یافته است.
قیمت های جهانی غلات در ماه اکتبر 2019 بیش از 4 درصد افزایش یافته اند؛ قیمت جهانی گندم تحت تاثیر فعالیت های تجاری بالا و چشم انداز کاهش تولید در کشورهای آرژانتین و استرالیا با افزایش قابل ملاحظه ای روبرو بوده است. قیمت های صادراتی ذرت نیز در این دوره در نتیجه کاهش تولید در ایالات متحده آمریکا و نگرانی ها از وضعیت کشت این محصول در آرژانتین و همچنین رشد صادرات، با افزایش مواجه بوده است. با این وجود قیمت های جهانی برنج در این دوره به دنبال کاهش قیمت برنج معطر و چشم انداز افزایش کشت برنج باسماتی، کاهش یافته است.
قیمت های جهانی روغن نباتی نیز در این دوره با 0.5 درصد افزایش مواجه بوده و به بالاترین میزان خود از ماه سپتامبر سال 2018 رسیده است. این افزایش قیمت عمدتا تحت تاثیر افزایش در قیمت های جهانی روغن پالم رخ داده است بطوریکه قیمت های جهانی این محصول در این دوره برای سومین ماه متوالی تحت تاثیر افزایش تقاضای واردات و چشم انداز کاهش تولید در کشورهای عمده تولیدکننده این محصول، افزایش یافته است. قیمت های جهانی روغن آفتابگردان و کلزا اما در این دوره با کاهش روبرو بوده اند.
شاخص قیمت لبنیات اما در ماه اکتبر نسبت به ماه گذشته با 0.7 درصد کاهش روبرو بوده که عمدتا تحت تاثیر کاهش قیمت های جهانی پنیر قرار داشته است. افزایش ذخایر صادراتی کشور نیوزلند مهمترین علت کاهش قیمت های جهانی پنیر در این دوره گزارش شده است. قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی و پودر شیر کامل اما در این دوره افزایش یافته اند که عمدتا تحت تاثیر افزایش تقاضای وارداتی این محصولات بالاخص از سوی کشورهای آسیایی عنوان بوده است. قیمت جهانی کره در این دوره پس از چهار دوره کاهش با ثابت نسبی همراه بوده است که گویای تقویت تقاضای وارداتی این محصول است.
قیمت های جهانی گوشت در اکتبر 2019 با 0.9 درصد افزایش مواجه بوده اند. قیمت های جهانی گوشت گاو و گوسفند به دنبال روند افزایشی تقاضای وارداتی بالاخص از سوی چین، افزایش یافته اند و قیمت جهانی گوشت خوک نیز در این دوره با افزایش اندکی مواجه بوده که گویای تقاضای وارداتی ادامه دار این محصول از سوی کشورهای آسیایی است. قیمت جهانی گوشت مرغ اما در این دوره به دنبال ذخایر صادراتی بالای این محصولات با کاهش روبرو بوده است.
شاخص قیمت شکر نیز در این دوره تحت تاثیر چشم انداز کاهش تولید این محصول با افزایش قابل ملاحظه 5.8 درصدی روبرو بوده است. شواهد نشاندهنده کاهش قابل ملاحظه تولید شکر در هند، به علت کاهش 10 درصدی سطح زیرکشت چغندر قند در این کشور است. تولید شکر در تایلند، دومین تولیدکننده بزرگ شکر در جهان نیز به دنبال شرایط خشکسالی طولانی در این کشور با 7 درصد کاهش روبرو بوده است.